Toneelhuis, Arsenaal/Lazarus - Bagaar

Een theatrale zoektocht naar de donkerste diepten van de menselijke ziel

Met een bewerking van Coup de Torchon, een film uit 1981 van Bertrand Tavernier met Philippe Noiret in de hoofdrol, zet Guy Cassiers zijn theatrale zoektocht verder naar de donkerste diepten van de menselijke ziel.
Het universum dat Tavernier schetst in zijn film is van God los, de concepten van goed en kwaad hebben iedere vaste grond verloren. Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd… Gaandeweg ontpopt de 'zwakkeling' zich tot een moordmachine, net omdat hij de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen.
Taverniers scherpzinnig inzicht in de menselijke psyche en in de machtsmechanismen die spelen in een gemeenschap maakt dit verhaal universeel: de hoofdfiguren in Coup de Torchon belichamen een visie op het morele bankroet van de westerse maatschappij. Het is een subversieve kritiek op de mythe van de perfect geoliede samenleving.
Voor deze productie gaat regisseur Guy Cassiers een verbond aan met het theatercollectief Lazarus dat de voorbije seizoenen meer dan eens de donkere kanten van het menszijn opzocht. De samenwerking tussen Guy Cassiers en Lazarus wordt meteen een confrontatie tussen scenografische precisie en baldadige speelsheid, tussen literaire ernst en schijnbare lichtvoetigheid.

Credits
Met Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den brande, Charlotte Vandermeersch

De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €; 60+: 17,00 €; -26: 15,00 €; Sociaal tarief: 4,50 €; Groepen vanaf 15 personen: 16,00 €; EDC: 17,00 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven