Expo Wim Adriaenssens

WIM ADRIAENSSENS is kunstenaar /designer sedert 1991. Hij startte zijn loopbaan als meubel –en modeontwerper waarbij hij sterk beïnvloed werd door o.a. Issey Miyake en Yohji Yamamoto.

Wim schildert figuratief maar weet zijn materialen op een abstracte manier te gebruiken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van de ‘gestes’ , zoals Alechinsky die toepaste: gebruik maken van de arm en het ganse lichaam om te schilderen. Wims onderzoek naar materialen bracht hem bij Venetiaans terpentijn, een bijna vergeten product dat hij niet enkel als bindmiddel voor zijn pigmenten gebruikt, maar als volwaardig schilderkundig medium.

Hierdoor ontstaat een specifiek beeld van de verf en krijgen de schilderijen hun sterk energetische lading. Een energie die hij kanaliseert om verschillende emoties van het mannelijk lichaam te verbeelden.

Het gebruik van het doek ontleent Wim aan zijn voorliefde voor Chinees penseelschilderen en Chinese kalligrafie: delen van het doek worden wit gelaten. Het principe van ‘WU WEI’ komt hier duidelijk naar voren: een maximale impact met een minimum aan middelen.

 

www.wimadriaenssens.be

 

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Organisatie

Cultuurcentrum de Brouckere