Zap Mama - concert

POLYFONISCHE AFROPOP EN INVLOEDEN UIT HIPHOP, JAZZ EN SOUL

Het Afro-Europese vrouwenkwintet Zap Mama is een begrip in België en ver daarbuiten. Opgericht door de Belgisch-Congolese Marie Daulne, brachten ze een kleine dertig jaar geleden hun eerste album volledig a capella uit. Deze bleef vervolgens meer dan 20 weken in de Amerikaanse World Billboard Charts staan. Over de jaren heen heeft Zap Mama inspiratie geput uit verschillende muziekgenres vanuit heel de wereld. Haar stijl is uiteindelijk geëvolueerd tot een unieke vocale mix van verschillende Europese, Afrikaanse en Amerikaanse ritmes en tradities.
De zangvogels van Zap Mama verwisselden wel eens doorheen de jaren, maar Daulne blijft als charismatische frontvrouw een constante die met haar stem het publiek als geen ander weet te betoveren.
Marie Daulne, geboren in Congo als dochter van een Belgische vader en een Congolese moeder, distilleert creatieve energie uit een eindeloze waaier aan bronnen en straalt die terug naar de wereld met onovertroffen vakmanschap. Ritme en schoonheid. Mythe en melodie. Geschiedenis en harmonie. Ze worden allemaal één in de muziek van Zap Mama!
Live te ontdekken in Cc de Brouckere!

Bron: UiTinVlaanderen.be

; ;

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 26,00
Basistarief: 26,00 €; 60+, EDC: 25,00 €; -26: 23,00 €; Sociaal Pasje: 6,50 €

Waar

Cultuurcentrum de Brouckere

Inschrijven

Categorie