Film

Op dinsdagavond, 2 keer in de maand, kan je in het cultuurcentrum terecht voor de betere film. We selecteren een aanbod markante, zo recent mogelijke films, die digitaal vertoond worden. Van kostuumfilm tot thriller, van komedie tot drama met bijzondere aandacht voor Belgische filmreleases. In samenwerking met TROSSO (Torhoutse raad voor ontwikkelingssamenwerking) worden een 3-tal 'wereldfilms' geprogrammeerd uit het aanbod van Ciné Horizon.

Om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op de filmactualiteit, plannen we de films niet lang op voorhand. Voor de filmtitels verwijzen we naar de filmflyers die je kunt vinden aan de balie en naar onze website en e-nieuwsbrief.
Suggesties zijn altijd welkom en kunnen op de avond van de filmvertoning meegedeeld worden aan de balie of mail ons je favoriete filmtitel door (ccdb@torhout.be).

Filmtickets kunnen online besteld en betaald worden zodra de filmtitels gekend zijn en online staan. Zo ben je zeker van een plaats en moet je niet komen aanschuiven aan de balie. De plaatsen zijn niet genummerd en daarom raden we aan bij populaire films voldoende vroeg naar het Cc te komen ook al heb je al een ticket.
Niet alle tickets worden online gezet, er blijft nog steeds de mogelijkheid om je ticket aan de balie te kopen vanaf één uur voor de vertoning.
We openen de deuren zodra de film klaar is voor vertoning. Afhankelijk van de film, gaan de deuren open tussen 19.30 uur en 19.55 uur.

Een plaats/plaatsen vrijhouden voor iemand die nog geen ticket heeft en later komt, heeft geen zin. De kans bestaat dat alle tickets al verkocht zijn bij aankomst van deze persoon/personen. Wie nog geen ticket heeft, kan geen aanspraak maken op een plaats in de zaal, ook al wordt een plaats vrij gehouden door een vriend, kennis of familielid.

Als rolstoelgebruiker kan je niet online reserveren. Om je een optimale plaats te kunnen toewijzen, vragen we dat je ons op voorhand verwittigt (telefonisch of per mail) dat je de film zal bijwonen. Op die manier kunnen we je garanderen dat je de film in de best mogelijke omstandigheden kunt bekijken.

Het Cc draait ook familiefilms, waar mogelijk in de schoolvakanties. Zie website,
e-nieuwsbrief en filmflyers aan de balie.
Leden Gezinsbond krijgen 1 euro korting op de basisprijs.

Tickets kosten €6 voor volwassenen, €5 voor 60-plussers en €4 voor -26 jarigen, nog steeds veel goedkoper dan in de grote filmzalen.

Noteer alvast volgende data in jouw agenda zodat je geen enkele film moet missen:

Dinsdag 29 september 2020
Dinsdag 6 oktober 2020
Dinsdag 20 oktober 2020
Dinsdag 3 november 2020
Dinsdag 17 november 2020
Dinsdag 8 december 2020
Dinsdag 5 januari 2021
Dinsdag 12 januari 2021
Dinsdag 26 januari 2021
Dinsdag 2 februari 2021
Dinsdag 9 februari 2021
Dinsdag 2 maart 2021
Dinsdag 16 maart 2021
Dinsdag 30 maart 2021
Dinsdag 13 april 2021
Dinsdag 27 april 2021

Bron: UiTinVlaanderen.be