Theaterzaal

De theaterzaal van Cultuurcentrum de Brouckere is volledig uitgerust en geschikt voor theater, dans, film, concerten, congressen, ...

We beschikken over 415 zitplaatsen en er zijn faciliteiten voor rolstoelgebruikers. In de tweede helft van de zaal kunnen 12 losse stoelen weggehaald worden voor regie in de zaal.

Verder zijn er voor onze gasten drie kleedkamers en een artiestenfoyer beschikbaar.

Bezoekers kunnen achteraf genieten van een glaasje in onze gezellige bar en jassen kunnen veilig worden opgehangen in de ruime vestiaire.

De theaterzaal beschikt onder meer over een elektrische trekkenwand, zwarte houten theatervloer, een balletvloer, digitale filmprojector met surround systeem en een brede technische uitrusting.
 
 
Mogelijkheid tot inhuren extra materiaal/techniek:

Bij activiteiten, waarbij dienstverlening van personeel van het Cultuurcentrum wordt gevraagd buiten de contractuele overeenkomst, wordt deze dienstverlening aangerekend.

Voor (theater)technische begeleiding buiten de contractuele overeenkomst worden de effectief gepresteerde uren gefactureerd aan 25 euro per begonnen uur (50 euro op zon- en feestdagen).

Afspraken dienen minstens 2 weken op voorhand gemaakt te worden, in overleg met de technisch verantwoordelijke van CC de Brouckere.

Contractueel inbegrepen bij huur van de theaterzaal: 1 theatertechnicus tijdens opbouw, repetitie, voorstelling en/of afbouw. Deze technicus kan niet ingezet worden als licht- of klankman, enkel als technische begeleiding of toezichtfunctie zaal + podium.

Onderstaande bepalingen dienen gevolgd te worden en zullen als dus danig ook gefactureerd worden:

Activiteiten Minimum vereist aantal technici Motivatie
Lichtopbouw - licht richten 2 Werken op grote hoogte (volgens wetgeving steeds met 2 technici)
Decoropbouw
Decoropbouw 1 Toezichtfunctie + bedienen theatertechnische apparatuur (vb. trekkenwand)
Repetitie zonder techniek 1 Toezichtfunctie: belangrijk dat er iemand is om de veiligheid te garanderen
Repetitie met techniek door huurders 2 1 persoon toezichtfunctie, 1 persoon techniek

Repetitie met techniek door huistechnici

2 1 persoon toezichtfunctie zaal + podium
1 persoon technische bijstand techniek
Voorstelling met techniek door huurders (geluid - licht - video) 2

1 persoon toezichtfunctie zaal + podium

1 persoon technische bijstand

Voorstelling met (gedeeltelijk) techniek door huistechnici (geluid - licht of video) 2 1 persoon toezichtfunctie zaal + podium1 persoon bedieningtechniek
Afbouw licht en geluid 2 Veel werk op korte tijdsspanne
Congres 2 1 persoon toezichtfunctie zaal + podium
1 persoon bediening

(Technici zijn enkel beschikbaar volgens de gemaakte afspraken)
 
 
Afspraken:

De artiestenfoyer wordt opgeruimd en in een nette staat achtergelaten na afloop van de activiteit in de theaterzaal. Bij meerdaags gebruik dagelijks de artiestenfoyer opruimen.

Gebruikers van de artiestenfoyer kunnen drank en versnaperingen meebrengen (zie HR art. 27) voor eigen gebruik, niet voor verkoop. Water, frisdrank, fruitsap, bieren, wijn, koffie, thee, ... zijn toegelaten. Sterke dranken (vb. cognac, whisky, likeuren, ...) zijn ten strengste verboden.
Drank mag niet meegenomen worden naar de kleedkamers of het podium, met uitzondering van water.

Er mogen onder geen enkele voorwaarde losse stoelen bijgezet worden in de theaterzaal. Rolstoelen dienen op voorhand doorgegeven te worden.

Ook in de artiestenfoyer geldt een algemeen rookverbod. Wie toch wenst te roken kan zich naar buiten begeven (sigarettenpeuken in de daartoe bestemde asbakken naast de voor- en achterdeuren CC, niet op de grond).
 
 
Huurprijzen en meer info:

zie huishoudelijk reglement
 
 
 
 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?