Theaterzaal

In regel met de algemene coronamaatregelen, hanteren wij per lokaal een aangepaste maximumcapaciteit om de nodige afstand te kunnen garanderen. 
Als er wordt afgeweken van deze richtlijn is dit de volledige verantwoordelijkheid van de zaalhuurder.
Voor de theaterzaal is deze capaciteit: 199 personen volgens de geldende normen

Zaalhuurders zijn zelf verantwoordelijk voor het goede verloop van de activiteit, de nodige vergunningen en het communiceren van de maatregelen naar hun publiek toe. Voor meer informatie kunnen zij terecht bij de Event Risk Matrix, op onze website (zie bijvoorbeeld publiek bij 'coronamaatregelen'), sectorgidscultuur.be, hun steunpunt (zie vi.be of De Federatie), …

Voor Club de B en theaterzaal geldt vanaf 1 september 2021 (uit het Ministerieel Besluit)

INDOOR

Maximumcapaciteit

199

Configuratie

zittend / staand

Mondmasker

niet verplicht

Afstand

geen social distancing

Groepen

geen beperking

Einduur

geen einduur

Heb je vragen? Neem gerust contact op met het cultuurcentrum.

De theaterzaal van Cc de Brouckere is volledig uitgerust en geschikt voor theater, dans, film, concerten, congressen,...

We beschikken over 415 zitplaatsen en er zijn faciliteiten voor rolstoelgebruikers. In de tweede helft van de zaal kunnen 12 losse stoelen weggehaald worden voor regie in de zaal.

Verder zijn er voor onze gasten drie kleedkamers en een artiestenfoyer beschikbaar.

Bezoekers kunnen achteraf genieten van een glaasje in onze gezellige bar en jassen kunnen veilig worden opgehangen in de ruime vestiaire.

De theaterzaal beschikt onder meer over een elektrische trekkenwand, zwarte houten theatervloer, een balletvloer, digitale filmprojector met surround systeem en een brede technische uitrusting.
 
 
Mogelijkheid tot inhuren extra materiaal/techniek:
Bij activiteiten, waarbij dienstverlening van personeel van het Cultuurcentrum wordt gevraagd buiten de contractuele overeenkomst, wordt deze dienstverlening aangerekend.

Voor (theater)technische begeleiding buiten de contractuele overeenkomst worden de effectief gepresteerde uren gefactureerd aan 25 euro per begonnen uur (50 euro op zon- en feestdagen).

Afspraken dienen minstens 2 weken op voorhand gemaakt te worden, in overleg met de technisch verantwoordelijke van CC de Brouckere.

Contractueel inbegrepen bij huur van de theaterzaal: 1 theatertechnicus tijdens opbouw, repetitie, voorstelling en/of afbouw. Deze technicus kan niet ingezet worden als licht- of klankman, enkel als technische begeleiding of toezichtfunctie zaal + podium.

Onderstaande bepalingen dienen gevolgd te worden en zullen als dus danig ook gefactureerd worden:

Activiteiten Minimum vereist aantal technici Motivatie
Lichtopbouw - licht richten 2 Werken op grote hoogte (volgens wetgeving steeds met 2 technici)
Decoropbouw
Decoropbouw 1 Toezichtfunctie + bedienen theatertechnische apparatuur (vb. trekkenwand)
Repetitie zonder techniek 1 Toezichtfunctie: belangrijk dat er iemand is om de veiligheid te garanderen
Repetitie met techniek door huurders 2 1 persoon toezichtfunctie, 1 persoon techniek

Repetitie met techniek door huistechnici

2 1 persoon toezichtfunctie zaal + podium
1 persoon technische bijstand techniek
Voorstelling met techniek door huurders (geluid - licht - video) 2

1 persoon toezichtfunctie zaal + podium

1 persoon technische bijstand

Voorstelling met (gedeeltelijk) techniek door huistechnici (geluid - licht of video) 2 1 persoon toezichtfunctie zaal + podium1 persoon bedieningtechniek
Afbouw licht en geluid 2 Veel werk op korte tijdsspanne
Congres 2 1 persoon toezichtfunctie zaal + podium
1 persoon bediening

(Technici zijn enkel beschikbaar volgens de gemaakte afspraken)
 
 
Afspraken:
De artiestenfoyer wordt opgeruimd en in een nette staat achtergelaten na afloop van de activiteit in de theaterzaal. Bij meerdaags gebruik dagelijks de artiestenfoyer opruimen.

Gebruikers van de artiestenfoyer kunnen drank en versnaperingen meebrengen (zie HR art. 27) voor eigen gebruik, niet voor verkoop. Water, frisdrank, fruitsap, bieren, wijn, koffie, thee, ... zijn toegelaten. Sterke dranken (vb. cognac, whisky, likeuren, ...) zijn ten strengste verboden.
Drank mag niet meegenomen worden naar de kleedkamers of het podium, met uitzondering van water.

Er mogen onder geen enkele voorwaarde losse stoelen bijgezet worden in de theaterzaal. Rolstoelen dienen op voorhand doorgegeven te worden.

Ook in de artiestenfoyer geldt een algemeen rookverbod. Wie toch wenst te roken kan zich naar buiten begeven (sigarettenpeuken in de daartoe bestemde asbakken naast de voor- en achterdeuren CC, niet op de grond).
 
 
Huurprijzen en meer info:
zie huishoudelijk reglement
 
 
 
 

Waarvoor kunt u bij ons terecht?