Labels en samenwerkingen

Vlieg

 

Vlieg is het logo voor vrijetijdsactiviteiten voor kinderen tot 12 jaar. Zo herkennen (groot)ouders, tantes en nonkels, … meteen het kindvriendelijk cultuuraanbod.

Bij de BurenVeertien Vlaamse cultuurhuizen maken een selectie uit elkaars programma en komen met het publiek bij elkaar op visite. Waar wenselijk wordt een bus ingelegd, voor andere voorstellingen op verplaatsing kan de carpoolbox op de website geraadpleegd worden.

Eigen KweekEigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor nieuwe, jonge podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders dat plaatsvindt in drie verschillende provincies. Zij krijgen de unieke kans om hun eerste, eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget van onder andere de cultuurcentra die aangesloten zijn bij het 'Bij de Buren'-netwerk.

Ginter 
Ginter is een netwerk van acht culturele partners, namelijk Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. Samen zetten deze partners projecten op om zo de regio tot een bruisend, cultureel trefpunt te maken.

Uniek Klassiek

Met 'Uniek Klassiek' laten de partners de liefhebbers van klassieke muziek luisteren naar bijzondere klassieke concerten op unieke locaties.
Meer info op https://www.ginter.be/uniek-klassiek 

Ip Visite

Ginter organiseert samen met de culturele partners bij één van hen een bijzondere voorstelling voor de regio.

TIP: meld je op www.ginter.be aan voor de gratis Gintergazet (driemaal per jaar) en/of de maandelijkse elektronische nieuwsbrief.

RadarRADAR is een concertcircuit in Club de B voor de doelgroep 16-25-jarigen. Belangrijk hierbij is aanvullend te werken op het reeds bestaande aanbod in Torhout. We denken hierbij aan rock- en metalconcerten van Strike vzw, maar ook aan evenementen van jeugdhuis De Troubadour, jongerenverenigingen en -groepen…

Voorwaarden voor het opzetten van een concert

Torhoutse jongerenverenigingen of -groepjes krijgen de kans om zelf concerten voor de doelgroep 16-25-jarigen te organiseren met ondersteuning van het cultuurcentrum.

Wat houdt de ondersteuning in?

HET LOKAAL BESTUUR:

-stelt de zaal, Club de B, gratis ter beschikking

-betaalt de helft van de PA-kosten (geluidsinstallatie), met een max. van 500 euro

-promoot mee via social media

DE JONGE ORGANISATOR zorgt voor:

-een voorafgaand dossier ( min. 2 maanden voorafgaand aan het concert) met beschrijving hoe gemikt wordt op 16-25-jarigen in de programmering / promotie en een financieel overzicht van geraamde kosten en inkomsten

-de programmering van het RADAR-concert: groep(en) boeken

-verspreiding van het communicatiemateriaal

-praktische organisatie van de ticketverkoop

-praktische organisatie avond zelf (voldoende personeel, bar, inkom, opkuis, …) 

FINANCIEEL ziet dit er als volgt uit:

De organisator neemt de gages van de bands met alle extra kosten (catering, auteursrechten e.d.) voor zijn / haar rekening. De inkomsten uit drank- en ticketverkoop zijn ook voor de organisator.