Labels en samenwerkingen

Vlieg

 

Vlieg is er voor vrijetijdsactiviteiten voor kinderen tot 12 jaar. Zo herkennen (groot)ouders, tantes en nonkels, … meteen het kindvriendelijk cultuuraanbod.

Bij de BurenBeter een goede buur dan een verre vriend.

Op bezoek 'Bij de Buren' rijden we je met de bus richting steengoede voorstellingen bij onze cultuurburen. Veertien Vlaamse cultuurhuizen maakten een selectie uit elkaars programma en komen met het publiek bij elkaar op visite.

Het is niet alleen praktisch en klimaatvriendelijk, maar ook gezellig. We ontkurken het gesprek over de voorstelling en garanderen de nodige sfeer op de bus.

Ginter 
Beter samen dan alleen.

Ginter is een netwerk van acht culturele partners, namelijk Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem.

Samen zetten we projecten op om zo de regio tot een bruisend, cultureel trefpunt te maken.
Eén van die projecten is OAZE.

OAZE is de verzamelnaam voor een reeks acties om vers artistiek talent uit de acht partnergemeenten te ondersteunen in hun ontwikkeling. ‘OAZE’ verwijst zowel naar een vruchtbare plaats in de woestijn als naar het West-Vlaams voor ‘haas’ (cf. het logo van Ginter).

OAZE ondersteunt Jonge Makers door het OAZE-platform, OAZE-ateliers en OAZE-agenda. Je vindt er alles over op www.oaze.be.

TIP: meld je op www.ginter.be aan voor de gratis Gintergazet (driemaal per jaar) en/of de maandelijkse elektronische nieuwsbrief.

RadarRADAR is een concertcircuit in Club de B voor de doelgroep 16-25-jarigen. Belangrijk hierbij is aanvullend te werken op het reeds bestaande aanbod in Torhout. We denken hierbij aan rock- en metalconcerten van Strike vzw, maar ook aan evenementen van jeugdhuis De Troubadour, jongerenverenigingen en -groepen…

Voorwaarden voor het opzetten van een concert

Torhoutse jongerenverenigingen of -groepjes krijgen de kans om zelf concerten voor de doelgroep 16-25-jarigen te organiseren met ondersteuning van het cultuurcentrum.

Wat houdt de ondersteuning in?

HET LOKAAL BESTUUR:

-stelt de zaal, Club de B, gratis ter beschikking

-betaalt de helft van de PA-kosten (geluidsinstallatie), met een max. van 500 euro

-promoot mee via social media

DE JONGE ORGANISATOR zorgt voor:

-een voorafgaand dossier ( min. 2 maanden voorafgaand aan het concert) met beschrijving hoe gemikt wordt op 16-25-jarigen in de programmering / promotie en een financieel overzicht van geraamde kosten en inkomsten

-de programmering van het RADAR-concert: groep(en) boeken

-verspreiding van het communicatiemateriaal

-praktische organisatie van de ticketverkoop

-praktische organisatie avond zelf (voldoende personeel, bar, inkom, opkuis, …) 

FINANCIEEL ziet dit er als volgt uit:

De organisator neemt de gages van de bands met alle extra kosten (catering, auteursrechten e.d.) voor zijn / haar rekening. De inkomsten uit drank- en ticketverkoop zijn ook voor de organisator.